? Scylla presenteert Jane Doe

Scylla Theaterproducties

Toen Odysseus in het oude Griekenland zijn terugtocht over zee naar Ithaka maakte, na zijn overwinning in Troje, kwam hij voor een onmogelijke opgave.
Om zijn weg te vervolgen moest hij een weg kiezen langs één van de twee monsters, die tegenover elkaar huisden: Scylla en Charybdis.

Hij koos ervoor om langs Scylla te varen, wat hem zijn complete bemanning kostte.
Hijzelf overleefde maar ternauwernood.

De acht koppen

Het achtkoppige wezen staat nog altijd symbool.
Bij Scylla Theaterproducties staat zij voor de veelzijdigheid, waarop het theater wordt bedreven. Hiermee worden niet alleen de verschillende disciplines (regie, spel, grime, decor, licht, geluid, kleding en productie) binnen de opzet van een stuk bedoeld, maar tevens impliceert dit de manier, waarop Scylla te werk gaat. Het beschikt over 8 koppen om het stuk vanuit allerlei verschillende manieren en gezichtspunten te benaderen.

Nimf

Scylla was ooit een knappe nimf, maar door de godin Circe veranderd in een achtkoppig zeemonster. Ook dit is een symbool, wat in Scylla Theaterproducties naar voren komt: hoe lelijk de buitenkant ook kan zijn, er zit altijd wel ergens iets moois van binnen. Hierbij geldt uiteraard ook het omgekeerde: hoe mooi iets ook kan lijken, er kan altijd iets kwaads van binnen zitten…

Het monster

Verwacht van Scylla geen mededogen of een makkelijk passeren.
U zult altijd iets bijzonders te zien krijgen, hier deel van uit maken of meemaken.
Scylla staat voor de uitdaging om het monster te overwinnen.
Elke keer weer…