Into The Woods

In februari 2016 speelde Scylla Theaterproducties de voorstelling Into The Woods. Scylla Theaterproducties heeft geprobeerd de toon die de schrijver van het stuk heeft gezet door te laten werken in alle lijnen van het verhaal. Wij hebben geprobeerd om te verklaren:

- hoe een klein meisje het kan overleven wanneer zij door een wolf wordt verslonden;
- hoe het kan dat haar zo lang groeit dat een heks ermee een toren kan beklimmen
- waarom de verteller het verhaal uberhaupt vertelt.

Een bijzondere plek heeft het woud zelf gekregen, tot leven komend in de gedaante van acht bosgeesten. Bovenal is Into The Woods echter een verhaal over kinderen die volwassen worden en volwassenen die keuzes moeten maken en moeten leren om te leven met de consequenties.

Dat is een reis die ieder van ons moet maken en die nooit twee keer hetzelfde is.
Onze spelers hebben hard gewerkt om het mogelijk te maken deze twee-en-half uur durende musical met de ingewikkelde, onlogische, maar oh zo prachtige muziek van Sondheim in maar vijf maanden in te studeren.

Wij mogen als artistiek team met trots zeggen dat dit niet alleen gelukt is, maar dat eenieder van ons in de loop van dit proces is gegroeid en dat we van Into The Woods een bijzonder schouwspel hebben weten te maken dat nog nooit eerder op deze manier is vertoond.
Wij zijn dankbaar voor wat wij hebben bereikt en het is voor ons dan ook een bijzondere eer om U welkom te mogen heten in ons verhaal.Er was eens...

Wie kent deze drie woorden nou niet? Voor ieder kind is dit de toverspreuk waarmee de poorten naar een andere wereld worden geopend.
Vaak is het de eerste magische wereld waarmee we kennis maken.
Een wereld van duidelijke contrasten, van goed en slecht.
Er is altijd een wens, een grote queeste en aan het einde leeft men nog lang en gelukkig.

Maar kinderen groeien op en zwart en wit veranderen in oneindig veel kleuren en tinten.
Niemand is alleen goed of alleen slecht.
Niemand leeft lang en gelukkig.

Stephen Sondheim heeft vanuit dit oogpunt gekeken naar de sprookjes uit onze kinderdagen: Sjaak en de bonenstaak, Raponsel, Assepoester en Roodkapje.
Hij heeft de duidelijke hoofdrolspelers uit deze verhalen meer diepgang gegeven.
De heks is niet alleen slecht, de prins niet alleen maar goed.

Wanneer de bakker en zijn vrouw tijdens hun zoektocht naar vier magische voorwerpen de verschillende verhaallijnen met elkaar vermengen, gebeuren er onverwachte dingen en zien wij de figuren opeens in een ander licht.