Helden

In februari 2017 speelt Scylla Theaterproducties de voorstelling Helden. Jane Doe is een onbekende vrouw. Iemand, waarvan de omgeving niet weet wie zij is. Dat geldt bijvoorbeeld als zij zonder ID-bewijs na een ongeluk binnengebracht wordt in een mortuarium. Of als zij na een lange coma weer wakker wordt...

Jane Doe is echter ook de onbekende vrouw die bij het bushokje zo vriendelijk lachte, de dame bij de supermarkt die je voor laat gaan als je al laat bent of... enzovoorts. Er is niet één Jane Doe. In principe zijn wij allemaal John en Jane Does: onbekende mensen. Maar wat gebeurt er als onbekende mensen elkaar ontmoeten?

Jane Doe is niet een bekend stuk, simpelweg omdat het nog niet bestaat. Regisseur Yuri Nikerk (o.a. De Derde Golf) en choreografe Marit Nikerk-Ruijters (o.a. Into The Woods) willen het stuk in circa zes maanden tijd met de spelers volledig vanaf de grond gaan opbouwen. Om dit te bereiken is Scylla Theaterproducties op zoek naar:

7 enthousiaste acteurs/schrijvers (m/v)
&
5 enthousiaste, creatieve dansers (m/v)

In een relatief kleine groep zullen de acteurs eerst zes weken aan de hand van theorie, ervaringen, verbeelding en intuïtie aan de slag gaan met het schrijven van monologen. De dansers gaan aan de slag met verschillende soorten dansstijlen, muziek en emoties om vervolgens zelf de inspiratiebron te worden van de nog te maken dansen. In de meivakantie wordt er vervolgens van de monologen en de dansen een script gemaakt, waarmee de acteurs én dansers verder zullen repeteren en de echte Jane Doe geboren is. Je bent dus als acteur/danser bij het hele maakproces van het stuk betrokken!

Repetities
Er wordt gerepeteerd op dinsdagavonden in het Kwadrant Theater (Franklinstraat 15) te Zoetermeer van 20.00 uur tot 22.30 uur in de periode van 22 maart tot en met 7 oktober 2016. Ook wordt er op een zondag gerepeteerd. Er wordt vooralsnog niet gerepeteerd tussen 13 juli en 22 augustus 2016. Volledige beschikbaarheid wordt uiteraard verwacht.

Scylla Theaterproducties produceert Jane Doe wederom in samenwerking met Greg & Baud Productions. Voor deze productie is een deelnemersbijdrage van 15euro voor koffie etc. verplicht.

Voorstellingen
De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016 in het Kwadrant Theater in Zoetermeer. We gaan er vanuit, dat, indien je je aanmeldt voor de audities, je de voorstellingen en de generale repetitie (vrijdagavond 7 oktober) kunt spelen. Wij werken bij deze productie met één cast.

Audities
Je kunt je opgeven voor de audities als je 15 jaar of ouder bent. Het is mogelijk om je voor zowel de spel/schrijf- als voor de dansaudities op te geven. Je zult echter in maximaal één van de disciplines worden geplaatst.

Schrijf- en spelaudities
Je kunt je opgeven voor de audities door voor 14 maart je cv met foto én een zelfgeschreven monoloog ongeveer een A4) op te sturen naar info@scyllaproducties.nl De audities staan gepland op zondag 20 maart 2016. Tijdens de audities verwachten we dat je jouw monoloog ook speelt. Geef bij je opgave duidelijk aan dat je voor de schrijf/spelauditie komt.

Dansaudities
Je kunt je opgeven voor de audities door voor 14 maart je cv met foto op te sturen naarinfo@scyllaproducties.nl De audities staan gepland op zondag 20 maart 2016. Met de rest van de auditanten krijg je ter plekke een choreografie aangeleerd. Daarnaast verwachten we dat je zelf een stukje solodans voorbereidt en laat zien op de auditie. Vergeet niet de muziek op USB-stick mee te nemen. Geef bij je opgave duidelijk aan dat je voor de dansauditie komt.

Vragen?
Voor vragen of onduidelijkheden over de voorstelling of de audities kun je ook contact met ons opnemen via info@scyllaproducties.nl

poster